top of page

Erten kuukausikirje 2/2024

Kuukausikirjeessä tiedotamme Erten ajankohtaisista asioista, tulevista tapahtumista ja koulutuksista. Kuukausikirje ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa, heinä-elokuun kirje on tauolla. Tervetuloa mukaan!


Uusien vinkkareiden tukikahvit 27.2. klo 9.30

Jännittääkö, turhauttaako vai haluatko muuten vaan vertaistukea vinkkaukseen?


Tule uusien vinkkareiden tukikahveille kyselemään ja jakamaan kokemuksiasi muiden vinkkareiden kanssa. Aamupäivän vetää Espoon kaupunginkirjaston kirjastopedagogi Pia Göös.



Webinaaria ei tallenneta.

Tulevia etävinkkejä

26.3. Erten etävinkit: Monikieliset terveiset Ruotsista


27.3. Ertes distanstips: Mångspråkiga hälsningar från Sverige


16.4. Erten etävinkit: Lukukampanjat ja Kirsi Kunnas 100 -juhlavuosi


Vuoden 2023 Tarinasaalis julkaistaan 29.2.

Viime vuoden lasten ja nuorten aineistoista tehdyt tekstitetyt esittelyvideot julkaistaan Kirjastokaistalla karkauspäivänä 29.2. Videoita ovat olleet tekemässä kirjastot ja kirjastojen henkilöstö ympäri Suomea, ja niitä julkaistaan yhteensä 24 kappaletta. Aineistovideot on tarkoitettu paitsi kirjastojen henkilöstölle, myös esimerkiksi opettajien työn tueksi. Linkkejä videoihin saa mielellään jakaa kaikille kiinnostuneille. Tarinasaalis-kokonaisuus on syntynyt Kirjastokaistan, Seinäjoen Erten ja yleisten kirjastojen yhteistyön tuloksena.


Lukulystit 15.5. klo 13-16 Kirjastokaistalla

Kevään Lukulystit järjestetään webinaarimuotoisena keskiviikkona 15.5. klo 13-16 teemalla Lapset ja nuoret ääneen - osallisuutta kirjaston palveluihin. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista ja se on katsottavissa suoralähetyksenä Kirjastokaistalla.


Merkitse päivämäärä kalenteriin jo nyt! Tarkempi ohjelma päivitetään Lukulystien nettisivuille huhtikuun aikana.


Lasten ja nuorten selkokirjallisuuspalkinto Klaran ehdokasteokset julki

Vuoden 2024 lasten ja nuorten selkokirjallisuuspalkinto Klaran ehdokasteokset on julkistettu. Ensimmäistä kertaa jaettavan palkinnon ehdokkaat ovat Marja-Leena Tiaisen Gangsterin poika (Avain), Päivi Lukkarilan Kuinka saavutetaan zanshin (Nokkahiiri), Tuomas Kilven Inka (Oppian), Nora Lehtisen Ainon ja Matiaksen talvipuuhat (Pieni Karhu) sekä Magdalena Hain Kuolleiden kirja (Avain), jonka on selkomukauttanut Riikka Tuohimetsä.


Palkintoehdokkaat valittiin vuosina 2022-2023 ilmestyneiden kotimaisten lasten ja nuorten selkokirjojen joukosta. Ehdokasteosten valinnasta vastasi valtakunnallisista kirjastojen asiantuntijaverkostoista, Lanu-neuvostosta ja BU-gruppenista, koottu palkintoraati yhdessä selkokirjallisuuden asiantuntijan kanssa. Palkintoraatiin kuuluvat raadin puheenjohtaja Meri Markus sekä Päivi Joentausta, Viivi Kilpeläinen, Mari Karvonen, Heidi Jägerskiöld ja Riikka Törnroos.


Palkinto myönnetään monipuolisesti ansiokkaalle lasten tai nuorten selkokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta selkokirjallisuuteen. Palkinnon tavoitteena on edistää lasten ja nuorten selkokirjallisuutta, muistuttaa sen koko ajan kasvavasta tarpeesta sekä nostaa esille kirjastojen tekemää lukemisenedistämistyötä.


Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee palkintoraati. Palkinnon rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö osana Seinäjoen kaupunginkirjaston erityistehtävää. Ehdokasteoksien kesken järjestetään myös lukijaäänestys raatilaisten kirjastoissa.


Palkinnon voittaja julkistetaan kirjaston päivänä tiistaina 19. maaliskuuta Porvoon pääkirjastossa kaikille avoimessa palkitsemistilaisuudessa.

Comments


bottom of page