top of page

Erten kuukausikirje 5/2024

Kuukausikirjeessä tiedotamme Erten ajankohtaisista asioista, tulevista tapahtumista ja koulutuksista.


Seinäjoen Erten uudet nettisivut on avattu!


Seinäjoen Erte on saanut uudet nettisivut. Löydät meidät jatkossa osoitteesta www.sjkerte.fi.


Sivuston ulkoasu on täysin uudistettu Seinäjoen erityistehtävän visuaalisen ilmeen mukaiseksi. Valikkorakenteita on paranneltu, mutta sivujen sisältö on pysynyt pääosin samana. Tavoitteena on ollut tehdä käyttäjäystävälliset sivut, joilta löytyy helposti tietoa Seinäjoen erityistehtävän ajankohtaisista asioista ja koulutuksista, sekä materiaaleja lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistämiseksi.


Otamme mielellämme vastaan palautetta sivuista. Palautetta voi laittaa osoitteeseen erte.kirjasto@seinajoki.fi.


Uusi postaus blogissa: Lukemisen edistämistoimia naapurimaissa


Mitä naapurimaissa tehdään lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi? Seinäjoen Erten ja AVI:n artikkelisarja on edennyt toiseen osaansa. Nyt esittelyssä ovat Norjan, Ruotsin, Tanskan ja Viron menetelmät, kampanjat ja strategiat. Artikkeli löytyy Seinäjoen Erten blogista, kannattaa tutustua!


Lukulystien 15.5.2024 esitykset julkaistaan Kirjastokaistalla


Lasten- ja nuortenkirjastotyön täydennyskoulutus Lukulystit-webinaari järjestettiin 15.5. teemalla ”Lapset ja nuoret ääneen – osallisuutta lasten ja nuorten kirjastopalveluissa”.


Webinaarin esitykset julkaistaan lähiaikoina Kirjastokaistalla. Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin. Odotellessa kannattaa tutustua aikaisempien vuosien esityksiin, jotka löytyvät kootusti Lukulystien verkkosivuilta.


Kirjasto mukaan Hyvinvointivirtaan!


Seinäjoen Erten kirjaston ja toisen asteen verkoston jäsenet: Miia Utriainen, Anna Jalo, Pia Rask-Jussila sekä Mervi Heikkilä kokosivat muistilistan, joka rohkaisee kaikkia kirjastoja osallistumaan ammatillisen koulutuksen syksyiseen hyvinvoinnin teemaviikkoon. Muistilista sisältää konkreettisia toimintavinkkejä.



Seinäjoen Erten koordinoima, kirjaston ja toisen asteen yhteistyöverkosto on tarkoitettu kaikille kirjastolaisille, joita yhteistyö toisen asteen koulutuksen kanssa kiinnostaa. Mukaan pääset ilmoittautumalla sähköpostilla: erte.kirjasto@seinajoki.fi


Kirjastojen kesäkampanjat alkavat pian!


Seinäjoen Erten toteuttamat valtakunnalliset lukukampanjat ovat kaikkien kirjastojen vapaasti käytettävissä ja sovellettavissa.




Vielä ehtii vastata kyselyymme


Kehitämme toimintaamme kirjastoväen tarpeiden ja toiveiden perusteella. Vastaa asiakaskyselyymme ja auta meitä tukemaan kirjastojen lasten ja nuorten lukemisen edistämistyötä entistä paremmin!


Kyselyn löydät täältä. Se on avoinna toukokuun 2024 loppuun saakka. 


bottom of page