top of page

Erten kuukausikirje 6/2024

Kuukausikirjeessä tiedotamme Erten ajankohtaisista asioista, tulevista tapahtumista ja koulutuksista.


Erte osallistui Kirjastopäiville Kuopiossa


Suomen Kirjastoseura järjesti kirjastopäivät Kuopiossa 4.-6.6.2024. Ertellä oli messuilla oma osasto, jossa kerroimme lukukampanjoistamme, keräsimme kirjavinkkejä ja jaoimme materiaalia. Kiitos kaikille meille vierailleille ja toiminnastamme palautetta antaneille!

Kirjat, joihin liittyy sanataidetehtäviä


Pyynnöstä olemme koonneet Kirjasampoon kaksi hyllyä, joiden sisältönä ovat lasten- ja nuortenkirjat, joihin on saatavilla verkosta ilmaisia sanataidetehtäviä. Toivottavasti nämä hyllyt suorine linkkeineen hyödyttävät työtänne, esimerkiksi kouluyhteistyötä tai lukupiiritoimintaa. Linkkejä saa vapaasti jakaa, vaikkapa opettajille.



Uusi postaus blogissa: Kalasataman kirjasto profiloitui rohkeasti lasten ja nuorten omaksi kirjastoksi


Erten koordinaattori Emilia Koski vieraili helmikuussa Kalasataman kirjastossa tutustumassa uudenkarheisiin tiloihin ja keskustelemassa kirjaston suunnittelusta ja toiminnasta. Vierailun pohjalta syntyi blogipostaus, jossa valoitetaan muun muassa lasten ja nuorten kirjastoksi profiloitumisen syitä ja taustoja. Lue blogipostaus täällä.


Lukulystien 15.5.2024 esitykset katsottavissa Kirjastokaistalla


Lasten- ja nuortenkirjastotyön täydennyskoulutus Lukulystit järjestettiin 15.5. teemalla "Lapset ja nuoret ääneen – osallisuutta lasten ja nuorten kirjastopalveluissa".


Webinaarin esitykset ovat nyt katsottavissa Kirjastokaistalla ja Lukulystien omilla sivuilla.


Hyvän kesän toivotukset


Erteläiset lomailevat heinäkuun ja palailevat takaisin sorvin ääreen elokuussa. Myös kuukausikirje lomailee heinä-elokuun ja seuraava kirje ilmestyy viikolla 38. Iloista ja aurinkoista kesää kaikille!


bottom of page