top of page

Ertes månadsbrev 6/2024

I månadsbrevet informerar vi om vad som är aktuellt i Ertes verksamhet, samt om Ertes kommande evenemang och utbildningar.


Erte deltog i Finlands Biblioteksdagar i Kuopio


Finlands biblioteksförening ordnade biblioteksdagar i Kuopio 4-6.6.2024. Erte hade en egen monter på mässan där vi informerade om våra läskampanjer, samlade in boktips och delade ut material. Tack till alla som besökte oss och gav respons på vår verksamhet!

Böcker med ordkonstuppgifter (på finska)


På begäran har Erte sammanställt (enbart på finska) två bokhyllor i Boksampo med barn- och ungdomsböcker med tillhörande gratis ordkonstuppgifter online. Vi hoppas att dessa hyllor, med sina direktlänkar, ska vara till nytta i ditt arbete, t.ex. i skolor eller läsecirklar. Länkarna får delas fritt, t.ex. till lärare.



Nytt blogginlägg! Fiskehamnens bibliotek profilerar sig djärvt som ett bibliotek för barn och ungdomar


I februari besökte Seinäjoki Ertes koordinator Emilia Koski Fiskehamnens bibliotek för att bekanta sig med de nya och moderna lokalerna och diskutera bibliotekets planering och verksamhet. Besöket resulterade i ett blogginlägg som bland annat belyser orsakerna och bakgrunden till bibliotekets profil som ett bibliotek för barn och unga. Läs blogginlägget här.


Presentationerna från Lukulystit 15.5.2024 tillgängliga på Bibliotekskanalen


Lukulystit ordnades 15.5 (på finska) under temat “Barn och ungas röst – om delaktighet i barn- och ungdomsbibliotekstjänster”.


Presentationerna kan ses på Bibliotekskanalen och via Läsfestens sidor.


Med önskan om en skön sommar


Erte har semester i juli och är tillbaka vid svarven i augusti. Månadsbrevet tar också semester från juli till augusti och nästa brev kommer vecka 38. Vi önskar er alla en glad och solig sommar!


bottom of page